1 Ocak 2012 Pazar

Keşfetmek...

Bizim için çok kolay gelen bazı şeyler çocuklar için bazen çok karmakarışık olabiliyor. Herkesin parmak izi farklıdır diyorsunuz bir arkadaşının parmağına bakıyor bir de kendininkine... Tabi ki fark göremiyor..Hemen somutlaştırıyoruz durumu, ilk önce parmaklar pudraya sonra banta bastırılarak parmak izleri çıkarılıyor. Sonra büyüteçlerle tek tek inceleniyor ki cidden hepsi birbirinden farklı:) Şaşırıyorlar, "Aaa" seslerini duyuyoruz, Onlar şaşırıp heycanlandıkça Nergis Hanım' la bizde mutlu oluyoruz:) Aile katılımı gününde bu hafta bizi ziyaret eden Nergis Hanım, bize deneylerle dolu farklı bir gün yaşattı.






Bazen çocuklara sorarsınız büyüyünce ne olmak istersin diye, "bilim adamı" der bazıları; neden dersiniz "icad yapıcam da ondan" der :)Ne güzel birşeydir birşeyler bulmak, birşeyler keşfetmek, icadlar yapmak, nasıl bir haz yaşatır o insana kimbilir :)
İşte bu düşünceyle yola çıkan Nergis Hanım, üfleyerek balon şişirmenin dışında , oluşturulan gazla nasıl balonun şişirileceğini gösterip, çocuklara yeni birşeyler keşfetmenin hazzını tattırttı.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder