25 Kasım 2011 Cuma

Macaron Canavarı...

Tamam kabul ediyorum, harikasın, ama bu kadar zor yapılmak zorunda mısın?Sorsalar yapmak mı almak mı diye, tabi ki almak derim:) Aynı miktar da, aynı kaplar da, aynı malzemeler kullanılarak farklı macaronlar nasıl çıkarmış, o gece Chef' s İstanbul' da gördük, herşey mikseri kullanma marifetindeymiş:)Yumurta aklarının 185dereceye gelmiş şerbetle buluşup, toz şeker ve toz bademle karışması, sonra ganache denilen çiğ krema, çikolata ve esansların karışımından oluşmuş malzemeyle birleştirilip harika macaronlara dönüşmesi 20 dakika kadar sürüyormuşşş, şefimiz öyle dedi:)


Temiz ve şık bir mutfak, kendini macaronlara vermiş 26 yaşında cıvıl cıvıl bir şef ve tabi ki, enfes macaronlar. Eğlenceli ve farklı bir gece, şefimize göre çok heycanlı bir grup :)


Ben macaronları İtalyan kurabiyesi diye bilirken; İtalyanlar' ın kurabiyelerine sahip çıkamayıp, Fransızlar' a kaptırdıklarını öğrendim. Umarım aynı şeyler bizim lokumumuz, kahvemiz ve baklavamız için gerçek olmaz.
Bu arada macaroncum seni bir daha yaparmıyım bilmem ama, sıkı bir takipçin olacağım kesin;)
İşte bunlar yaptığım macaronlarr:)


Küçük şefler iş başında, ben de hemen yanlarında:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder