11 Aralık 2014 Perşembe
Never Forget Srebrenica...
Ülkede, heryerde bir hüzün,bir acı. Anlatılanları ise aklın almıyor;Hadi canım diyorsun, insanlığından utanıyorsun. Bizleri o kadar seviyorlar ki, nerede kaldınız diye soruyorlar. Savaşın izlerini ülkenin heryerinde görüyorsun.O izleri silmek için ne maddi olarak güçleri var ne de manevi.Zaten o izleri silmek istemiyorlar ki, yeni gelen nesil atalarının neler yaşadığını görsün ve yaşanılanları unutmasın diye.
Ülkemizden giden gönüllü savaşçılar ve canım ülkemin emektar annelerinin yaptığı destekler, halkın dilinde.Belki bu sefer Kurtulus Savası'ndaki gibi mermi taşımadılar ama öyle şeyler anlatıldı ki bizim kadınlarımız hakkında, ellerinde avuçlarında ne varsa,Bosna'ya kardeşlerimize göndermişler.
Muhakkak gidin oralara ne kadar temiz ve düzenli olduklarını, yeşilin ve su kaynaklarının ne kadar çok olup havasının ve suyunun ne kadar temiz olduğunu görün. Enfes lezzetlerinden tadın,bizim kahvemiz kadar olmasa da,kahvesinin tadına bakın,Mostar'a gidin. Osmanlı'nın izlerini nasıl silmek istediklerini o köprüyü nasıl yıkmaya çalıştıklarını izleyin, izleyin ki oradaki katliamın nasıl bir katliam olduğunu beyninize iyice kazıyın. Umut Tüneli'ne gidin ki her gecenin bir aydınlığı olduğunu görün. Mermi kalemlerden alın ki savaşın aslında hiç kimseye yarar vermediğini her yere yazabilin.Sokak aralarında dolaşın ki,Osmanlıyı koklayın,yaşamla ölümün nasıl içiçe olduğuna bakıp,Saraybosna'nın hem ağlayan hem de gülen yüzüne şahitlik edin. En güzeli ki "Vatanınıza hoşgeldiniz" diye karşılanın.
Etiketler:
Bosna,
Bosna Hersek,
Boşnak Böreği,
Cevabi,
Çok Gezenler Klübü,
Gez Gör Öğren,
Gezdiğim yerlerden,
Mermi Kalem,
Mostar,
Never Forget Srebrenica,
Saraybosna,
Sarejevo,
Umut Tüneli
10 Aralık 2014 Çarşamba
Keşke Dedim...
Kitapları inceledin sıkıldın mı haydi kalk biraz oyun oyna ister kuklalarla ister oyun konsollarıyla ama kafanı çevirdiğin her yerde kitap olsun... Kitap alışkanlığının küçük yaşlarda nasıl sevgiyle verildiğinin,nasıl sıkmadan ve sıkılmadan verildiğinin göstergesi,inanın orada öyle bir curcuna ve gürültü de yok.. Peki benim ülkemdeki çocukların ya da benim ya da bizim oradaki çocuklardan farkımız ne? Sorarım size benim ülkemde neden çocuk kütüphaneleri yok?
Aşağıdaki kareler Danimarka'nın Helsingor Şehrinden...
9 Aralık 2014 Salı
Hayal Etmenin Yaşı Yok Ki:)
Çok uzak ülkelerin birinde,küçük küçük renk boncukları varmış;o boncuklar ki birleştiğinde, hayallerdeki masallara dönüşürmüş.Bazen Hansel ve Gretel'deki çikolata eve bazen de Pamuk Prenses'deki cücelerin evine ya da Kurşun Askere... Ve o uzak ülkede hayal etmenin ne yaşı,ne cinsi, ne de rengi varmış ve o uzak ülkede hayallerin sınırı yokmuş...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)