10 Aralık 2011 Cumartesi

Hoşgörünün Buluşma Noktası...

Uzun zamandır gitmeyi planladığımız Antakya'ya sonunda gittik. Harika tatlar, üç dinin hoşgörü içinde yaşadığı güzel bir ortam, sıcak ve samimi insanlar...Gezimizin temelini " bi daha mı gelcez antakya'ya, yeee;)" mantığı oluşturduğu için, gezimizi tüm lezzetleri tadabileceğimiz şekilde planlayıp, diğer zamanları da Antakya'yı tanımaya ayırdık :)
Hocamız Vedat Milor'un izinden gidip; onun Hatay'da uğradığı yerlere uğrayıp, tattığı lezzetleri tattık.
İşte Antakya'daki lezzet duraklarımız;
Paçacı Yaşar; valla gecenin 3'ünde o kadar yol gidip havanın soğukluğuyla üşüdükten sonra, uzun arayışlarla bulduğumuz Paçacı Yaşar'ı ben hiç unutmayacağım; sanırım gecenin o saatinde yediğim 2 tabak kelle paçayla onlar da beni unutmayacaklar:)


Sabah kahvaltısında ne yiyelim diye düşünürken, Kırıkhan'ın çıkışında, tandırda yapılan biberli ekmek harikaydı...


Reyhanlı' da yer alan Tuzda Tavuk, hmmmm, enfesti. Yanında yapılan şov da cabası:)


Dervişan Balıkçısı; İnanılmaz nezih, inanılmaz mezelerin olduğu bir aile işletmesi...Samandağ' da yer alan bu balıkçıda yediğimiz balıklar çok lezzetliydiler, servis ise kusursuzdu...


Pöç Kasabı...Antakya'da kasaplar var ve orada yemekler de hazırlanabiliyor. Bahçede ya da üst katlarında hazırladıkları o yemekleri yiyebilirsunuz.


Leban ise Antakya lezzetlerinin sunulduğu ve bizim uğradığımız, son lezzet durağı...


Antakya'ya gidilipte muhakkak yenmesi gerekenler:
Humus, kaytaz böreği, biberli ekmek, kağıt kebabı, zahter salatası ve tuzda tavuk...

5 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. yemekler süper görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. gitmek lazımm vildann hanımmm;)

    YanıtlaSil
  4. Ben de Antakyalıyım.İyi etmişsiniz.Bir de Harbiyeye gittiyseniz orda da buz gibi sular içinde kebap yemek çok güzeldir.Bizim mezelerimiz de çoktur.Öyle İStanbuldaki gibi tek çeşit salata konmaz.Künefe de yemişsinizdir muhakkak bu arada:)

    YanıtlaSil
  5. Şenay Hanım biz çok sevdik Antakya'yı..İnanılmaz güzel lezzetler var..Haklısınız,, İstanbul'da, ne künefenin ne de humusun tadı Antakya'daki gibi değil;))

    YanıtlaSil